Μάχη οχυρού

Από Wiki The-West GR
Jump to navigation


Μάχη οχυρού
Bataille de fort.png


Η μάχη οχυρού είναι η μάχη στην οποία οι παίκτες μάχονται για να κερδίσουν ή να υπερασπιστούν ένα οχυρό.

Σε μια μάχη οχυρού, οι παίκτες χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: στρατόπεδο επιτιθέμενων εναντίον του στρατοπέδου αμυνόμενων. Κάθε ομάδα αποτελείτε από ένα αριθμό παικτών που ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του οχυρού.Barre de division.png


Δήλωση
Guerre.png

Για να δηλώσει κάποιος μια μάχη οχυρού, θα πρέπει να είναι μέλος μια πόλης και να έχει τον τίτλο του Συμβούλου ή Ιδρυτή πόλης. Ο παίκτης θα πρέπει στη συνέχεια να πάει στην τοποθεσία του οχυρού που θέλει να επιτεθεί και να πληρώσει για την δήλωση της μάχης (τα χρήματα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από το θησαυροφυλάκιο της πόλης του). Το κόστος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του οχυρού και τον αριθμό των μαχών που έχουν πάρει μέρος πριν από την δήλωση αυτής:

Μέγεθος Μικρό οχυρό
Μικρό οχυρό
Μεσαίο οχυρό
Μεσαίο οχυρό
Μεγάλο οχυρό
Μεγάλο οχυρό
Κόστος 1.500 $ 5.000 $ 10.000 $


Aide.png
Σημείωση
Το κόστος δήλωσης μιας μάχης οχυρού πολλαπλασιάζεται επί 2 εις την δύναμη του αριθμού των μαχών που έχουν δηλωθεί τις τελευταίες 3 ώρες. Εάν δεν υπάρχει μάχη, το κόστος δήλωσης είναι το βασικό.

Για παράδειγμα, η επίθεση σε ένα μεγάλο οχυρό αν υπάρχουν ήδη 2 δηλωμένες μάχες μέσα στις τελευταίες 3 ώρες, θα σας κοστίσει $ 10 000 x 22 = $ 80 000 .


Στην σελίδα του ξένου οχυρού, ο παίκτης που θέλει να επιτεθεί σε αυτό πρέπει να κάνει κλικ στο κουμπί ενεργοποίησης μάχης οχυρού, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Κουμπί δήλωσης μάχης οχυρού

Ένα οχυρό δεν μπορεί να είναι στόχος μια νέας επίθεσης για 48 ώρες μετά το ξέσπασμα της τελευταίας μάχης οχυρού σε αυτό.

Μόλις η επίθεση επιβεβαιωθεί, η μάχη του οχυρού ξεκινά 24 ώρες αργότερα. Τα μέλη της πόλης του επιτιθέμενου και οι ιδιοκτήτες του οχυρού, θα λάβουν μια αναφορά για να τους ενημερώσει για την μάχη.


Barre de division.png


Συμμετοχή

Για να πάρετε μέρος σε μια μάχη οχυρού, θα πρέπει να δηλώσετε στην μάχη και να είστε στην τοποθεσία του οχυρού την ώρα που ξεκινά.

Εγγραφή

Για να πάρετε μέρος σε μια μάχη οχυρού, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί εγγραφής στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του οχυρού που είναι υπό επίθεση. Ο παίκτης πρέπει στη συνέχεια να επιλέξει το στρατόπεδο στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί πατώντας την επιλογή που αντιστοιχεί στην επιθυμία του (αυτό είναι μια ανέκκλητη επιλογή).

Κουμπί που σου επιτρέπει να διαλέξεις πλευρά

Οι παίκτες δεν χρειάζεται να μεταβούν στο οχυρό για να εγγραφούν στην μάχη: μπορούν να το κάνω από οποιοδήποτε σημείο στον χάρτη. Οι ιδιοκτήτες του οχυρού και οι σύμμαχοι τους δεν μπορούν να επιλέξουν στρατόπεδο: πρέπει να ενταχθούν στην άμυνα του οχυρού. Αυτόματη καταχώρηση ισχύει και για τα μέλη της πόλης που ξεκίνησε την μάχη, οι οποίοι εγγράφονται στην επίθεση.

Μετά την εγγραφή σας στην μάχη οχυρού, δεν μπορείτε να αποχωρήσετε από την πόλη σας πριν από το τέλος της μάχης.

Τοποθέτηση

Όταν ο παίκτης εγγραφεί στη μάχη οχυρού, ανοίγει το περιβάλλουν της μάχης: αυτό είναι ένας εναέριος χάρτης του οχυρού, τετράγωνος και χωρισμένος σε διαφορετικές περιοχές (οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του οχυρού και το επίπεδο κατασκευής των διαφόρων κτιρίων του οχυρού). Ο παίκτης στη συνέχεια πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή της εκκίνησης (επισημαίνεται με μπλε χρώμα για τους υπερασπιστές στο οχυρό και με κόκκινο για τους επιτιθέμενους στην δεξιά, αριστερή και κάτω μέρος του οχυρού) της ομάδας του, κάνοντας κλικ στο κουτί της επιλογής. Η αρχική επιλογή της τοποθέτησης επιβεβαιώνεται από την εμφάνιση ενός μικρού κίτρινου εικονιδίου παίκτη. Icône du joueur Ένα εικονίδιο είναι για να καθορίσει ένα σημείο στο οποίο ο χαρακτήρας θα προσπαθήσει να πάει όταν ξεκινήσει η μάχη: ο παίκτης πρέπει να αναφέρει αυτό πατώντας στην τοποθεσία (κουτί) που επιθυμεί να μεταβεί (η οποία μπορεί κάλλιστα να είναι ίδια με εκείνη της θέσης έναρξης αν ο παίκτης δεν επιθυμεί να αλλάξει τοποθεσία). Ένα μικρό κόκκινο σήμα δείχνει την επικύρωση της επιλογής αυτής. Icone bdf déplacement.png

Αν πάνω από ένας παίκτης τοποθετηθούν στον ίδιο χώρο, το μέλος παίκτης της πόλης στην οποία ανήκει το οχυρό θα έχει προτεραιότητα έναντι εκείνων που δεν είναι. Ο τελευταίος, αν δεν αλλάξει θέση (σέρνοντας το εικονίδιο του χαρακτήρα του σε μια νέα θέση), θα μετακινηθεί αυτόματα σε ένα κοντινό άδειο κουτί όταν αρχίσει η μάχη.

Προετοιμασία

Άτομο

Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή στην μάχη, ο παίκτης είναι ελεύθερος να ασχοληθεί με άλλα καθήκοντα. Ωστόσο, εφόσον θέλει να πάρει μέρος στην μάχη, θα πρέπει να κινηθεί προς και να βρίσκεται στην τοποθεσία της μάχης όταν αρχίζει αυτή. Αν ο παίκτης δεν παρευρεθεί στην μάχη θεωρείται λιποτάκτης και δεν θα συμμετέχει σε αυτήν. Μια αντίστροφη μέτρηση στο παράθυρο του οχυρού σε κρατάει ενήμερο για την ώρα έκβασης της μάχης.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη μάχη, απλά κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω δεξιά μέρος του παραθύρου της μάχης.

Ένας παίκτης που έχει εγγραφεί σε μια μάχη οχυρού και βρίσκεται στην τοποθεσία του οχυρού, έχει προστασία από μονομαχίες μέχρι το τέλος της μάχης (ισχύει η εξαίρεση που σας καθιστά ευάλωτους για 45 λεπτά μετά την τελευταία μονομαχία σας, είτε παίρνετε μέρος σε μάχη οχυρού είτε είστε για ύπνο σε κάποιο ξενοδοχείο).

Ένας παίκτης που έχει εγγραφεί σε μια μάχη οχυρού μπορούν να συμμετέχει χωρίς να είναι συνδεδεμένος κατά την διάρκεια της μάχης, αλλά δεν μπορεί να ελέγξει τον χαρακτήρα του (θα προσπαθήσει αυτόματα να φθάσει στην περιοχή που ο παίκτης επέλεξε όταν εγγράφηκε). Περιοχή στην οποία ο παίκτης επιλέγει να κινηθεί στην αρχή της μάχης. Icone bdf déplacement.png

Εάν ο παίκτης δεν έχει ορίσει κάποιο σημείο στο οποίο θέλει να μετακινηθεί στην επίθεση, ο χαρακτήρας του θα οδηγηθεί αυτόματα προς τη σημαία που βρίσκεται μέσα στο φρούριο. Στην άμυνα, ο χαρακτήρας στέκεται στην θέση εκκίνησης.

Στρατολόγηση

Διαφορετικές βαθμίδες μπορούν να διανεμηθούν στους εγγεγραμμένους παίκτες, για να καθορίσει το ρόλο του καθενός κατά τη διάρκεια της μάχης. Οι ιδρυτές της πόλης που ξεκίνησε την επίθεση και οι ιδιοκτήτες του οχυρού λαμβάνουν αυτόματα το βαθμό του στρατηγού. Οι σύμβουλοι λαμβάνουν το βαθμό του λοχαγού.

Μόνο οι στρατηγοί και λοχαγοί μπορούν να διανέμουν τις διαφορετικές βαθμίδες στο παράθυρο στρατολόγησης, το οποίο βρίσκεται στα δεξιά του παραθύρου της μάχης οχυρού.

Βαθμίδα Δυνατότητες Chat
Ανάγνωση Γραφή
Στρατηγός
Στρατηγός
Μπορεί να διορίσει μέχρι το βαθμό του λοχαγού και να υποβαθμίσει παίκτες με χαμηλότερο βαθμό από ότι αυτόν. System true.png System true.png
Λοχαγός
Λοχαγός
Μπορεί να διορίσει μέχρι το βαθμό του στρατιώτη και να υποβαθμίσει παίκτες με χαμηλότερο βαθμό από ότι αυτόν. System true.png System true.png
Στρατιώτης
Στρατιώτης
- System true.png System true.png
Στρατολόγηση
Στρατολόγηση
- System true.png System true.png
Έφεδρος
Έφεδρος
- System true.png System false.png
Προδότης
Προδότης
Δεν μπορεί να δει την τοποθέτηση των συμπαικτών του πριν από την έναρξη της μάχης. Επίσης, δεν μπορεί να δει ή να συμμετάσχει στο chat. System false.png System false.png

Για να αλλάξετε την βαθμίδα ενός παίκτη από τον πίνακα στρατολόγησης, ο υπεύθυνος πρέπει να κάνει κλικ στο εικονίδιο της τρέχον βαθμίδας του εν λόγω παίκτη, που βρίσκεται μπροστά από το όνομα του, και στη συνέχεια να επιλέξει τη νέα κατάταξη που επιθυμεί να αναθέσει. Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «» που βρίσκεται στο κάτω μέρος της παραθύρου (μπορείτε να αλλάξετε την βαθμίδα αρκετών παικτών πριν από την αποθήκευση των αλλαγών σας). Δεν είναι δυνατόν να αλλάξετε την βαθμίδα ενός παίκτη όταν η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα ονόματα των παικτών αλφαβητικά, με το όνομα της πόλης, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων και το βαθμό τους, κάνοντας κλικ στον τίτλο της κάθε στήλης.

Σε περίπτωση πλεονάσματος παικτών, οι παίκτες με χαμηλότερη κατάταξη θα αποκλείονται αυτόματα κατά την έναρξη της μάχης.

Μέγεθος Μικρό οχυρό
Μικρό οχυρό
Μεσαίο οχυρό
Μεσαίο οχυρό
Μεγάλο οχυρό
Μεγάλο οχυρό
Θέσεις
Επίθεση Άμυνα
50 42
Επίθεση Άμυνα
100 84
Επίθεση Άμυνα
140 120


Barre de division.png


Ροή


Μια μάχη οχυρού ξεκινά 24 ώρες μετά την έναρξη της (κυλά αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινώσει την έναρξη της). .
Οι συνεχιζόμενες εργασίες ακυρώνονται αυτόματα όταν αρχίζει η μάχη.

Μια μάχη διαρκεί αρκετούς γύρους (55 κατ’ ανώτατο όριο), στην οποία κάθε πλευρά προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους της: οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να κατακτήσουν το οχυρό, εξαλείφοντας όλους τους υπερασπιστές ή κρατώντας τη σημαία (συγκεκριμένη περιοχή στο εσωτερικό του φρουρίου) για 5 συνεχόμενους γύρους, και οι υπερασπιστές να διατηρήσουν το οχυρό με την εξάλειψη όλων των εισβολέων, εμποδίζοντας την πρόσβαση στη σημαία ή με την επιβίωση για 55 γύρους. Αν στο τέλος του γύρου 55, οι επιτιθέμενοι δεν εξαλείψουν όλους τους αντιπάλους τους ή δεν πάρουν την σημαία, η νίκη αποδίδεται αυτόματα στην άμυνα.

Ο πρώτος γύρος διαρκεί 5 λεπτά. Οι επόμενοι διαρκούν 45 δευτερόλεπτα.

Κινήσεις και αλλαγές γίνονται με αυτή τη σειρά:

 1. Οι υπερασπιστές πυροβολούν:
  1. Τα μέλη της πόλης στην οποία ανήκει το οχυρό πυροβολούν, με σειρά κατάταξης  ;
  2. Τα μέλη των συμμαχικών πόλεων πυροβολούν, με σειρά κατάταξης ;
  3. Υπόλοιποι υπερασπιστές πυροβολούν, με σειρά κατάταξης ;
 2. Οι υπερασπιστές κινούνται :
  1. Τα μέλη της πόλης στην οποία ανήκει το οχυρό κινούνται, με σειρά κατάταξης ;
  2. Τα μέλη των συμμαχικών πόλεων κινούνται, με σειρά κατάταξης ;
  3. Υπόλοιπο υπερασπιστές κινούνται, με σειρά κατάταξης ;
 3. Οι επιτιθέμενοι πυροβολούν:
  1. Τα μέλη της πόλης που ξεκίνησε την μάχη πυροβολούν, με σειρά κατάταξης ;
  2. Υπόλοιποι επιτιθέμενοι πυροβολούν, με σειρά κατάταξης ;
 4. Οι επιτιθέμενοι κινούνται :
  1. Τα μέλη της πόλης που ξεκίνησε την μάχη κινούνται, με σειρά κατάταξης ;
  2. Υπόλοιποι επιτιθέμενοι κινούνται, με σειρά κατάταξης.

Κίνηση

Για να μετακινηθεί από το ένα πλαίσιο στο άλλο, ο παίκτης πρέπει να κάνει κλικ στο εικονίδιο του χαρακτήρα του και στη συνέχεια στο κουτί προορισμού: ένα μαύρο βέλος εμφανίζεται στο πρώτο κλικ και ακολουθεί τον δείκτη του ποντικιού στη νέα θέση, και τελικά εμφανίζεται ένα κόκκινο βέλος, όταν ο παίκτης κάνει κλικ στη θέση που επιθυμεί να κινηθεί.

Ο παίκτης μπορεί να κινηθεί πάνω στο χάρτη ανάμεσα σε κάθε γύρο, αλλά πρέπει να τηρεί ορισμένους κανόνες:

 1. Αυτός δεν μπορεί να μετακινηθεί από το κουτί του σε τομέα που δεν εφάπτεται με τον δικό του ;
 2. Ο παίκτης δεν μπορεί να κινηθεί σε μια περιοχή που καταλαμβάνεται από την αντίπαλη ομάδα ;
 3. Μπορεί να αλλάξει θέσεις με εκείνες των συμπαικτών του. Η αλλαγή επικυρώνεται αν ο συμπαίκτης κάνει το ίδιο: το βέλος γίνετε πράσινο, δείχνοντας ότι οι δύο παίκτες συμφωνούν να δια-αλλάξουν τη θέση τους στον επόμενο γύρο).
  • Αυτό υπακούει τον κανόνα 1: δεν μπορείτε να αλλάξετε θέση με κάποιον που δεν βρίσκετε σε γειτονικό τομέα με τον δικό σας.

Η «αλλαγή» είναι μια πολύ χρήσιμη κίνηση στην μάχη οχυρού, επειδή επιτρέπει στους παίκτες να ___.

Ακολουθούν μερικές οπτικές βοήθειες :


1 : Η τοποθέτηση

 Είναι σημαντικό για τον δείκτη να είναι σε γειτονική περιοχή.
Switch non validé modif 1.png

Οι τομείς στους οποίους μπορεί να κινηθεί το κίτρινο πιόνι σημειώνονται με ένα πράσινο σημάδι. Οι σκιασμένοι με κόκκινο τομείς είναι περιοχές στις οποίες το κίτρινο πιόνι δεν μπορεί να κινηθεί.


2 : Η αλλαγή

 Για να κάνετε αλλαγή με σύμμαχο σας, πρέπει να σύρετε τον δείκτη και να κάνετε κλικ πάνω του.


3 : Η επιβεβαίωση

 Αν το βέλος είναι πράσινο, η αλλαγή έχει επιβεβαιωθεί.
Switch validé.png

Το βέλος παραμένει κόκκινο αν ο σύμμαχος σας δεν έχει ως στόχο την κίνηση του σε εσάς. Η θέσης σας δεν θα επηρεαστεί.


4 : Η αλλαγή έγινε..

 Στον επόμενο γύρο θα έχει πραγματοποιηθεί η αλλαγή. 
Switch effectué.png


Οι αλλαγές είναι ζωτικής σημασίας σε μια μάχη οχυρού, επειδή επιτρέπουν στους παίκτες να κερδίσουν γύρους, αποφεύγοντας άμεσα πιθανά εμπόδια ή μπλοκαρισμένα σημεία.Παρακάτω είναι τέσσερα λεπτομερή διαγράμματα των διαφορετικών τύπων οχυρών και των περιοχών τους:


 • Μικρό οχυρό
Αυτό το οχυρό είναι μικρό και χτισμένο.

Η περιοχή στο κέντρο του οχυρού που συμβολίζεται με κόκκινο χρώμα είναι η σημαία.

Τα μπλε ορθογώνια είναι τα τείχη, βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά.

Τα λευκά είναι οι τομείς που συνορεύουν με τους πύργους.

Με πράσινο είναι η πύλη του οχυρού.

ΠΤ = Πύργος Τυχοδιωκτών ΠΜ = Πύργος Μονομάχων ΠΕ = Πύργος Εργατών ΠΣ = Πύργος Στρατιωτών

1 : Επιτελείο 2 : Στρατώνας. 3 : Αποθήκη πόρων.


 • Μεσαίο οχυρό
Αυτό το οχυρό είναι μεσαίο και χτισμένο.

Η περιοχή στο κέντρο του οχυρού που συμβολίζεται με κόκκινο χρώμα είναι η σημαία.

Τα μπλε ορθογώνια είναι τα τείχη, βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά.

Τα λευκά είναι οι τομείς που συνορεύουν με τους πύργους.

Με πράσινο είναι η πύλη του οχυρού.

ΠΤ = Πύργος Τυχοδιωκτών ΠΜ = Πύργος Μονομάχων ΠΕ = Πύργος Εργατών ΠΣ = Πύργος Στρατιωτών

1 : Επιτελείο 2 : Στρατώνας. 3 : Αποθήκη πόρων.


 • Μεγάλο οχυρό
Μεγάλο οχυρό

Αυτό το οχυρό είναι μεγάλο και χτισμένο.

Η περιοχή στο κέντρο του οχυρού που συμβολίζεται με κόκκινο χρώμα είναι η σημαία.

Τα μπλε ορθογώνια είναι τα τείχη, βόρεια, νότια, ανατολικά και δυτικά.

Τα λευκά είναι οι τομείς που συνορεύουν με τους πύργους.

Με πράσινο είναι η πύλη του οχυρού.

ΠΤ = Πύργος Τυχοδιωκτών ΠΜ = Πύργος Μονομάχων ΠΕ = Πύργος Εργατών ΠΣ = Πύργος Στρατιωτών

1 : Επιτελείο 2 : Στρατώνας. 3 : Αποθήκη πόρων.


 • Άχτιστο οχυρό
Αρχείο:Αχτιστο μεγάλο.png
Άχτιστο μεγάλο οχυρό

Εδώ είναι το διάγραμμα ενός άχτιστου οχυρού.

Θα παρατηρήσετε ότι οι άκρες είναι διαφορετικές σε ένα μεγάλο οχυρό και αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς οι πύργοι δεν έχουν κατασκευαστεί αρκετά για να φιλοξενήσουν έως και 9 άτομα.

Τα λευκά πλαίσια είναι οι περιοχές που προστίθενται στους πύργους και τα κτίρια όταν αυτά αναβαθμιστούν.

Βολές

Για την εξάλειψη του αντιπάλου, οι παίκτες χρησιμοποιούν τα τουφέκια. Αυτά, χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλο με σκοπό να τον λιποθυμήσουν (οι πόντοι υγείας να φτάσουν στο μηδέν). Ο λιπόθυμος παίκτης στη συνέχεια απομακρύνεται από το παιχνίδι και δεν συμμετέχει στο υπόλοιπο της μάχης.
Η ζημιά υπολογίζεται από το εύρος της ζημιάς του τουφεκιού που φορούν: μια τιμή μεταξύ της ελάχιστης και μέγιστης ζημιάς επιλέγεται τυχαία και θα είναι η ζημιά στον στόχο εάν καταφέρετε να τον πετύχετε.
Μπορείτε να αυξήσετε τη ζημιά που προκαλείτε με την χρήση ορισμένων προϊόντων που καταναλώνετε ή με κάποια μπόνους από τον συγκεκριμένο εξοπλισμό σας. Οι χαρακτήρες μονομάχοι λαμβάνουν ένα μπόνους ζημιάς όταν είναι ενεργοί.

Aide.png
Σημείωση
 • Ο ακριβής τύπος για τον υπολογισμό της ζημιάς έχει ως εξής :
  Ζημιά όπλου + Ζημιά τομέα + [(Ζημιά όπλου + Ζημιά τομέα) x Ηγεσία ÷ Μέγιστο πόντων υγείας]
 • Η αντίσταση σας (Icon Fb resist.png) υπολογίζεται με βάση τον τύπο :
  300 × (Στήσιμο Παγιδών ή Κρύψιμο) ÷ Μέγιστο πόντων υγείας + Μπόνους αντίστασης

•Το σύστημο παγιδών χρησιμοποιείτε από τους αμυνόμενους

•Το κρύψιμο χρησιμοποιείτε από τους επιτιθέμενους.

Σε κάθε γύρο, ο παίκτης πυροβολεί αυτόματα τον αντίπαλο που βρίσκεται πλησιέστερα σε αυτόν και είναι στο οπτικό του πεδίο (οπτικό πεδίο είναι αυτό που δεν έχει καμία γκρίζα σκίαση όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από τον χαρακτήρα σας, όλοι οι παίκτες του αντίπαλου στρατοπέδου που δεν είναι στην γκρίζα ζώνη είναι πιθανοί στόχοι).
Ο στόχος μπορεί να αποφύγει την βολή.

Όσο περισσότερο απέχει ο στόχος από τη θέση σας, τόσο πιο χαμηλές είναι οι πιθανότητες να τον πετύχετε. Η απόσταση μετριέται από τον αριθμό των κουτιών που χωρίζουν εσάς από το στόχο σας.

Επικοινωνία

Για να διευκολυνθεί η στρατολόγηση των συμμετεχόντων και η μετάδοση των εντολών από τους παίκτες, διαφορετικά εργαλεία έχουν εφαρμοστεί.

Δύο κανάλια chat δημιουργούνται αυτόματα με την έναρξη της μάχης (διαθέσιμα μέχρι το τέλος της μάχης), για να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των παικτών που ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο. Αυτά τα δύο κανάλια χωρίζονται: το ένα είναι διαθέσιμο για την άμυνα και το άλλο για τους παίκτες της επίθεσης.

Η λειτουργία τους παραμένει η ίδια με τα υπόλοιπα δωμάτια chat (πόλης, συμμαχικό). Ένας στρατηγός ή λοχαγός μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση γραφής χρησιμοποιώντας τα δικαιώματα
/rights Στρατηγός/Λοχαγός/Στρατιώτης/Στρατολόγηση/Έφεδρος/Προδότης.Barre de division.png


Μπόνους και Ποινές

Η ικανότητα να πυροβολήσετε έναν αντίπαλο Πιθανότητες ευστοχίας και να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά Πιθανότητες αποφυγής οδηγούν σε δύο τιμές, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν με την αξιοποίηση διαφόρων μπόνους (εξοπλισμός, κλπ), ή να μειωθεί όταν ορισμένες ποινές ισχύουν για αυτό.

Ικανότητες

Μερικές ικανότητες επιτρέπουν στον παίκτη να αυξήσει τις πιθανότητες του να χτυπήσει έναν αντίπαλο ή να αυξήσει τις πιθανότητες του για αποφυγή εχθρικών πυρών. Άλλες, επιτρέπουν τον παίκτη να κινηθεί πιο αποτελεσματικά.

Ικανότητα Επίδραση
Ηγεσία
Ηγεσία
Πιθανότητες ευστοχίας Αυξάνει τις πιθανότητες σας να χτυπήσετε τον αντίπαλο
Πιθανότητες αποφυγής Αυξάνει τις πιθανότητες να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά
Κίνηση Παρέχει προτεραιότητα στην κίνηση
Στην επίθεση και στην άμυνα
Κρύψιμο
Κρύψιμο
Πιθανότητες ευστοχίας Αυξάνει τις πιθανότητες σας να χτυπήσετε τον αντίπαλο
Πιθανότητες αποφυγής Αυξάνει τις πιθανότητες να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά
Αντίσταση Αυξάνει την αντοχή σας
Στην επίθεση
Στήσιμο Παγιδών
Στήσιμο Παγιδών
Πιθανότητες ευστοχίας Αυξάνει τις πιθανότητες σας να χτυπήσετε τον αντίπαλο
Πιθανότητες αποφυγής Αυξάνει τις πιθανότητες να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά
Αντίσταση Αυξάνει την αντοχή σας
Στην άμυνα
Στόχευση
Στόχευση
Πιθανότητες ευστοχίας Αυξάνει τις πιθανότητες σας να χτυπήσετε τον αντίπαλο
Στην επίθεση και άμυνα
Αποφυγή
Αποφυγή
Πιθανότητες αποφυγής Αυξάνει τις πιθανότητες να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά
Στην επίθεση και στην άμυνα
Πόντοι Υγείας
Πόντοι Υγείας
Αυξάνει τον αριθμό των πόντων υγείας στην επίθεση και στην άμυνα


Aide.png
Σημείωση

Icone bdf toucher.png = 25 + Ηγεσία0,5 + Στόχευση0,5 + (Στήσιμο Παγιδών ή Κρύψιμο)0,6 + Bonus επίθεσης (εξοπλισμός, ενισχύσεις, τομείς...)

Icone bdf esquiver.png = 10 + Ηγεσία0,5 + Αποφυγή0,5 + (Κρύψιμο ή Στήσιμο Παγιδών)0,6 + Bonus άμυνας (εξοπλισμός, ενισχύσεις, τομείς...)


Τομείς

Όταν ένας παίκτης είναι τοποθετημένος σε συγκεκριμένους τομείς στο οχυρό, λαμβάνει θετικά μπόνους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να λάβει και αρνητικά.


Πύργοι

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του πύργου, τόσο υψηλότερο είναι το μπόνους Επίθεσης και Άμυνας. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κερδίσουν επιπλέον μπόνους αν τοποθετηθούν στον πύργο της κατηγορίας χαρακτήρα τους. Πράγματι, υπάρχει ένας πύργος για κάθε κατηγορία χαρακτήρα, ο οποίος δίνει ένα μπόνους για τους παίκτες της ίδιας κατηγορίας που είναι πάνω σε αυτόν: ο πύργος στα βορειοδυτικά βελτιώνει τους τυχοδιώκτες. Ο πύργος στα βορειοανατολικά δίνει μπόνους στους μονομάχους, ενώ ο πύργος στα νοτιοανατολικά ευνοεί εκείνους που έχουν επιλέξει την κατηγορία των εργατών. Τέλος, ο πύργος στα νοτιοδυτικά δίνει μπόνους για τους παίκτες της κατηγορίας στρατιώτη.

Τείχος

Το τείχος του φρουρίου δίνει μπόνους επίθεσης και άμυνας, που ποικίλει ανάλογα με το επίπεδο του κτιρίου: όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι και το μπόνους.

Κτίρια

Τα τρία κτίρια στο οχυρό δίνουν μπόνους Επίθεσης και Άμυνας, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο τους: όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο καλύτερα μπόνους λαμβάνεται.

Σημαία

Στους τομείς που βρίσκονται γύρω από τη σημαία, ο παίκτης λαμβάνει ποινή. Γίνεται εύκολος στόχος και είναι δυσκολότερο να στοχεύσει. Λαμβάνει ποινή -5 στις ικανότητες Στόχευση και Αποφυγή.
Οι παίχτες που βρίσκονται στη σημαία λαμβάνουν τη μεγαλύτερη ποινή. Η ποινή είναι -10 στις ικανότητες Στόχευση και αποφυγή.

Και οι 2 ποινές αφορούν τους επιτιθέμενους και όχι τους αμυνόμενους. Ο αμυνόμενος δεν λαμβάνει καμία ποινή αν βρίσκεται μέσα η στα διπλανά πεδία της σημαίας.


Barre de division.png


Μετά την μάχη..

Μια μάχη οχυρού τελειώνει όταν μια ομάδα έχει εκπληρώσει ένας από τους στόχους της: η νίκη απονέμεται στην ομάδα που νίκησε τον αντίπαλο (όλοι λιπόθυμοι), αν οι επιτιθέμενοι καταφέρουν να μείνουν στην περιοχή της σημαίας για 5 συνεχόμενους γύρους, ή αν ο μέγιστος αριθμός των γύρων έχει επιτευχθεί (55), με αποτέλεσμα η νίκη να απονεμηθεί αυτόματα στο στρατόπεδο των αμυνόμενων. Αν το στρατόπεδο της επίθεσης εκπληρώσει έναν από τους δύο στόχους της, νικητής είναι η πόλη που επιτέθηκε στο οχυρό και είναι ο νέος ιδιοκτήτης του (οι πρώην ιδιοκτήτες αποβάλλονται αυτόματα). Διαφορετικά, η κατάσταση του οχυρού δεν αλλάζει και παραμένει στα χέρια των ιδιοκτητών.


Σε μια μάχη οχυρού, οι συμμετέχοντες παίκτες αποκτούν εμπειρία, δολάρια, και ομόλογα. Αυτά διανέμονται με βάση κάποιους παράγοντες που αναφέρονται εδώ.
Η εμπειρία υπολογίζεται με βάση τη ζημιά που γίνετε, το επίπεδο του παίκτη, τον αριθμό των γύρων που επιβίωσε ο παίκτης, και την έκβαση της μάχης.

Εάν έχετε χάσει όλους τους πόντους ζωής κατά τη διάρκεια της μάχης, τότε χάνετε τα μετρητά και τους πόντους ενέργειας σας. Μεταφέρεστε στον ξενοδοχείο της πόλης σας.
Ένας παίκτης που λιποθύμησε σε μια μάχη οχυρού, μπορεί ακόμα να κάνει μονομαχίες μετά τη μάχη.


Barre de division.png


Διασκέδαση

Οι παίκτες μπορούν να πάρουν μέρος σε προσομοίωση της μάχης, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του ελιγμού.


Barre de division.png


Ανακωχή
Aide.png
Σημείωση
Κάθε χρόνο δημιουργείται μια εκεχειρία μάχης οχυρού, μια εποχή ειρήνης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καμία μάχη δεν μπορεί να ξεκινήσει, καμία μάχη οχυρού δεν μπορεί να διεξαχθεί. Αυτές οι ημερομηνίες είναι οι ίδιες κάθε χρόνο:
 • Από 23 Δεκεμβρίου 12:00 (μεσημέρι) έως 26 Δεκεμβρίου 00:00 (μεσάνυχτα)
 • Από 30 Δεκεμβρίου 12:00 (μεσημέρι) έως 1 Ιανουαρίου 14:00.