Περιβάλλον χρήστη

Από Wiki The-West GR
Jump to navigation


OK.png
Το περιεχόμενο της σελίδας είναι ενημερωμένο.

Δεν απαιτεί αλλαγές.


Περιβάλλον χρήστη

Μόλις ξεκίνησες να παίζεις The-West και είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι μπορεί αρχικά να φαίνεται δύσκολο ή περίπλοκο λόγω των πολλαπλών δυνατοτήτων. Ακολουθώντας όμως τις παρακάτω οδηγίες θα γίνεις σύντομα ειδικός σε όλα! Μην περιοριστείς στην ανάγνωση μόνο αυτής της σελίδας. Σε συμβουλεύω να εξερευνήσεις το Wiki (βοήθεια) εκτενώς!

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, το περιβάλλον χρήστη! Η κατανόηση της διεπαφής είναι τόσο απλή όσο και απαραίτητη.

  • Οθόνη παιχνιδιού

Το παιχνίδι απλώνετε σε όλο το σύνολο της οθόνης σας και πολλά στοιχεία εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα μάτια σας. Θα σας βοηθήσουμε να τα ανακαλύψετε ένα προς ένα, ώστε να κατανοήσετε πλήρως την χρησιμότητα και το νόημά τους.

  • Χάρτης και κίνηση σε αυτόν

Το παιχνίδι διεξάγεται εξ ολοκληρου στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση, όπως φαίνεται και από τον χάρτη στην οθόνη σας. Στον χάρτη θα βρείτε όλα τα στοιχεία που θα συμβάλουν στις περιπέτειες σας στην Άγρια Δύση : τις δουλειές, τις πόλεις, τα οχυρά, τους δότες αποστολών, καθώς επίσης και τους άλλους παίκτες (και τον εαυτό σας). Προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στον χάρτη, την επισκόπηση του και την μετακίνηση σε αυτον.


Personnage qui dort.png
Για να μετακινήσετε τον χάρτη και να δείτε άλλα μέρη, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο του και σύρετε το ποντίκι σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς να απελευθερώσετε το δεξί κλικ του ποντικιού σας. Όταν φτάσετε στα όρια της οθόνης, απελευθερώστε και κάντε ξανα κλικ μέχρι να δείτε τι θέλετε. Τοποθεσία στον χάρτη φαίνεται στην δίπλα εικόνα.


Personnage.png
Ωστόσο, με την μετακίνηση του χάρτη δεν αλλάζει η θέση του χαρακτήρα σας. Για να μετακινήθείτε, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια κίνηση χρησιμοποιώντας τη πινακίδα σε κάθε πόλη και οχυρό. Όσον αφορά την κίνηση προς μια εργασία, αυτή εκκινείται όταν ξεκινατε μια εργασία.

Όταν ο χαρακτήρας σας βρίσκεται σε κίνηση, τον βλέπετε να περπατά, όπως στην εικόνα.

Déplacement personnage.png


Aide.png
Σημείωση
Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει ανάλογα με το ζώο ιππασίας και εάν έχουν χρησιμοποιηθεί ενισχύσεις.


Wiki prntscr .jpg

1. Avatar χαρακτήρα

Σε αυτήν την περιοχή απεικονίζεται το άβαταρ του χαρακτήρα σας, το οποίο μπορεί να αλλαχθεί κάνοντας κλικ στην εικόνα του χαρακτήρα. Επιπλέον, απεικονίζονται το επίπεδο, πόντοι υγείας και ενέργειας. Τέλος, έχετε πρόσβαση στα μενού των ικανοτήτων, αποστολών, επιτευγμάτων, κατάταξης, και καθημερινών καθηκόντων.


2. Αριστερή Γραμμή Εργαλειών

Στην αριστερή μεριά της οθόνης σας βρίσκεται το εικονίδιο για να εισαχθείτε στο σαλούν. Στην ίδια περιοχή, κατά την διάρκεια του χρόνου, απεικονίζονται διάφορα events, οπως το Λούνα Παρκ και η ημέαρ του Αγ.Βαλεντίνου, καθώς επίσης και διάφορες λοταρίες, οι οποίες αποφέρουν πλούσια δώρα. Άλλες ειδοποιήσεις, όπως αιτήματα φιλίας και επιτεύγματα θα εμφανίζονται στο ίδιο σημείο.


3. Δωμάτια Chat

Εδω μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δωμάτια chat στα οποία βρίσκετε ήδη. Το chat της πόλης απεικονίζεται με το εικονίδιο ενος σπιτιού, ενώ το γενικό σαλουν απεικονίζεται με μια πυξίδα. Μπορείτε επίσης να δεχθείτε και ψίθυρους, οι οποιοι απεικονίζονται με το σύμβολο '#' Τέλος, το chat μιας μάχης οχυρού απεικονίζεται με μια σημαία.


4. Επάνω Γραμμή Εργαλειών

Στο πάνω μέρος της οθόνης σας, μπορείτε να βρείτε το τρέχον αριθμό ομολόγων, σβόλων, μετρητών, και χρημάτων στην τράπεζα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σβόλους κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του χρυσού σβόλου ή να εισέλθετε στο κατάστημα UP κάνοντας κλικ στον τρέχον αριθμό ομολόγων.


5. Ο Χάρτης

Στο κέντρο της οθόνης σας μπορείτε να δείτε την τρέχουσα τοποθεσία του χαρακτήρα σας, στο οποίο πραγματοποιείτε τις περισσότερες εντολές στο παιχνίδι.


6. Κάτω Γραμμή Εργαλειών

Εδώ βρίσκοντα διάφορα μενου στα οποία αποκτάται πρόσβαση καθώς ανεβαίνετε επίπεδα. Για παράδειγμα, το μενου των Δημιουργιών γίνεται διαθέσιμο μετά το επίπεδο 15.


7. Μικρός Χάρτης και Δεξιά Γραμμή Εργαλειών

Εδώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον παγκόσμιο χάρτη. Υπάρχουν ειδικές κουμπιά με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε σημειοδείκτες στον χάρτη, ή ακόμα και να κεντράρετε τον χάρτη στον χαρακτήρα, στην πόλη, ή τα οχυρά σας.


Στα δεξιά μπορείτε να εισαχθείτε στο μενού των ρυθμίσεων, όπως επίσης και σε χρήσιμους συνδέσμους, όπως ειναι η Βοήθεια, το Φόρουμ, και η Υποστήριξη.


8. Σειρά Εργασιών

Εδω εμφανίζονται οι δουλειές που έχετε αναθέσει, οι χρόνοι μετάβασης σε άλλο σημείο στον χάρτη, όπως επίσης και η δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το Bonus Αυτοματισμού, το οποίο θα σας επιτρέψει να αναθέσετε μέχρι εννέα εργασίες.


Μικρός Χάρτης

World new.png


Ο μικρός χάρτης σου δίνει μια καλύτερη επισκόπηση του περιβάλλοντος. Ο τρέχον τομέας σου απεικονίζεται με ενα άσπρο πλαίσιο. Η ακριβής θέση σου στον χάρτη απεικονίζεται με ένα κίτρινο καπέλο. Η πόλη σου επισημαίνεται με ένα άσπρο πεντάγωνο, ενώ οι άλλες πόλεις με μια κόκκινη βούλα, και οι δότες αποστολών με ένα μαύρο θαυμαστικό μέσα σε έναν κίτρινο κύκλο.


Με το πλαίσιο επιλογής μπορείται να εμφανίσετε συγκεκριμένες δουλειές στον χάρτη, των οποίων οι θέσεις εμφανίζονται με πράσινα σφυριά στον χάρτη.


Πλοήγηση στον μικρό χάρτη

Μπορείτε πολύ εύκολα να μεταβείτε σε ένα σημείο στον χάρτη κάνοντας κλικ σε αυτό. Το πλαίσιο της τρέχουσας τοποθεσίας σας μετακινείται στο νέο σημείο.


Η περιοχή του μικρού χάρτη που βλέπεται είναι μονάχα ένα μικρό κομματι του κόσμου. Όλος ο κόσμος είναι 7 φορές μεγαλύτερος στο πλάτος και διπλάσιος στο ύψος, με έναν επιπλέον τομέα στο κέντρο όπου υπάρχουν υψηλού επιπέδου δουλειές, νέοι δότες αποστολών, όπως επίσης και ένα οχυρό για ειδικές εκδηλώσεις.


Στον μικρό χάρτη υπάρχουν επιλογές για να εμφανίσεται τα διάφορα οχυρά, συμμαχικές και λοιπές πόλεις, όπως επίσης και τοποθεσίες παικτών. Τέλος, μπορείτε να αναζητήσετε για δουλειές και να καρφιτσώσετε συγκεκριμένες τοποθεσίες στον χάρτη για μελλοντική χρήση.