Γρήγορη πρόσβαση


Άλλα παιχνίδια


Ακολουθήστε μας

Από Wiki The-West GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Οι περιπέτειες
Adventures spot.png
Καλώς ήρθατε στο νεότερο και πιο μεγάλο χαρακτηριστικό, τις Περιπέτειες! Πρόκειται για ζωντανές μάχες με γύρους (turn-based) σε ισομετρικό χάρτη. Εδώ, δυο συμμορίες αποτελούμενες από 3 έως 5 παίκτες ανταγωνίζονται σε πραγματικό χρόνο για την κατάκτηση περιοχών, οι οποίες αποφέρουν πόντους. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, θα ανταμειφτεί με μια νέα μορφή νομίσματος, τους πόντους βετεράνου (Points vétéran.png), οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο SHOP.

Σε αντίθεση με τις μάχες οχυρών, υπάρχει μια ποικιλία από τρόπους παιχνιδιού για να απολαύσετε και το παιχνίδι είναι πολύ πιο ποικιλόμορφο από το να κινείστε και να πυροβολείτε ανά γύρο. Τόσο οι νέοι παίκτες όσο και οι βετεράνοι θα εκτιμήσουν επίσης την τρισδιάστατη (3D) εμφάνιση σε σύγκριση με τα απλά εικονίδια. Πριν βουτήξετε λοιπόν στα βαθιά στην πρώτη σας Περιπέτεια, αυτός ο οδηγός θα καλύψει τα βασικά του νέου αυτού χαρακτηριστικού στο The West.

Barre de division.png

Συμμετοχή στις Περιπέτειες
Jeux multijoueurs.png
Υπάρχουν δύο τρόποι για να συμμετάσχετε σε μια περιπέτεια. Ο πρώτος και πιο γρήγορος είναι να κάνετε κλικ στα «Παιχνίδια Multiplayer» στο κάτω μέρος της σελίδας του παιχνιδιού, και στην συνέχεια κλικ στην καρτέλα «Περιπέτειες». Από την ίδια σελίδα μπορείτε να συμμετάσχετε και στις μάχες οχυρού.

Περιπέτεια στο κέντρο του χάρτη
Δεύτερον, μπορείτε να πάτε στην κομητεία στο κέντρο του χάρτη, στην περιοχή «Αναταραχή στο Tombstone», όπως συμβολίζετε στο εικονίδιο δεξιά (Mini icône aventure.png). Σημειώστε πως δεν είναι ανάγκη να κινηθείτε προς την περιοχή αυτή για να συμμετάσχετε σε μια περιπέτεια.


Αίθουσα Αναμονής
Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιήσετε, θα καταφέρετε να μπείτε στην αίθουσα αναμονής (βλέπε εικόνα στα αριστερά). Από αυτήν την σελίδα, παίκτες από διαφορετικούς κόσμους της κοινότητας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε περιπέτειες 6-10 παικτών. Για να αρχίσετε να ψάχνετε για μια περιπέτεια, κάντε κλικ στο «Εγγραφή». Ο χρόνος αναζήτησης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που αναζητούν την ίδια στιγμή για μια περιπέτεια.


Κατά την ομαδοποίηση των παικτών σε ομάδες στο ΚαΨιΜι, κάθε παίκτης έχει μια κατάταξη ταιριασματος (MMR = match making ranking) η οποία υπολογίζεται για τους παίκτες. Εάν υπάρχουν αρκετοί παίκτες στην ουρά/εγγραφή, τα άτομα με ανόμοια MMRs δεν θα τοποθετούνται στο ίδιο ΚαΨιΜι. Επί του παρόντος, τα MMR αντιστοιχούν ακριβώς στο επίπεδο του παίκτη σας, αλλά στο μέλλον μπορεί να λαμβάνουν υπόψη τα προσωπικά σας στατιστικά. Με άλλα λόγια, με το να κερδίσετε ή να χάσετε έναν αγώνα δεν επηρεάζονται τα MMR σας.

Όταν ακούτε ένα ηχητικό εφέ, σημαίνει ότι αρκετοί παίκτες έχουν βρεθεί και θα έχετε 30 δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας κάνοντας κλικ στο «Έτοιμος!», όπως φαίνετε στην δεξιά εικόνα. Αν ένας παίκτης δεν είναι έτοιμος, θα μεταφερθείτε πάλι πίσω στην αίθουσα αναμονής και θα πρέπει να περιμένετε έως ότου βρεθούν άλλοι παίκτες. Ο παίκτης που δεν δήλωσε ‘έτοιμος’ θα πρέπει να εγγραφεί ξανά στην περιπέτεια.


Σχηματισμός ομάδων και επιλογή ικανοτήτων
Όταν όλοι είναι έτοιμοι, ανοίγει μια νέα σελίδα. Αυτή η σελίδα σας επιτρέπει να δείτε τους συμπαίκτες σας, τους αντιπάλους σας, τον κόσμο από τον οποίο συμμετέχουν, καθώς και τα όπλα όλων των παικτών. Αν κάποιος δεν είναι εξοπλισμένος με κάποιο τουφέκι, η ένδειξη (Sans arme.png) τοποθετείτε δίπλα από το ψευδώνυμο τους. Τότε θα αγωνιστείτε με μια πέτρα.

Μεταξύ του ονόματος του παίχτη σας και της ένδειξης της κατάστασης ετοιμότητάς σας, θα δείτε τρία άδεια κουτιά κάτω από τη στήλη "Ικανότητες". Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά τα κουτιά, σας επιτρέπει να επιλέξετε μια ικανότητα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μάχη. Σε αυτήν την σελίδα θα έχετε μόνο ένα λεπτό για να κάνετε τις επιλογές σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει τις ικανότητες σας εντός του χρονικού ορίου, θα συμμετάσχετε στην περιπέτεια μόνο με τις βασικές ή μόνο αυτές που προλάβατε να επιλέξετε.

Aide.png Σημείωση
Είναι δικαίωμα σας να εγκαταλείψετε μια περιπέτεια για δικούς σας λόγους (πολύ ισχυρός αντίπαλος, προβλήματα σύνδεσης, κτλ). Να ξέρετε όμως ότι όταν εγκαταλείπετε μια περιπέτεια, θα επιβάλλεται μια ποινή με την μορφή περιόδου αναμονής μέχρι να μπορείτε να συμμετάσχετε ξανά σε άλλη περιπέτεια. Ακολουθεί πίνακας με τις ανάλογες ποινές.


Αριθμός αποχωρήσεων 1 2 3 4 5 6 7
Ποινή 3 λεπτά 15 λεπτά 1 ώρα 2 heures 3 ώρες 6 heures 1 ημέρα


Aide.png Σημείωση
Αν ένας παίκτης φύγει από το ΚαΨιΜί, θα κλείσει αυτόματα και όλοι οι παίκτες επιστρέφουν στην οθόνη εκκίνησης. Παρακαλείστε να λαμβάνετε υπ' όψιν σας τους συμπαίχτες σας και να μην εγκαταλείπετε χωρίς λόγο.

Barre de division.png

Ικανότητες, Ιδιότητες, και μπόνους

Οι ικανότητες


Κάθε παίκτης λαμβάνει πέντε ικανότητες, δυο εκ των οποίων (κίνηση και βολή) είναι οι βασικές και επιβάλλονται σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι άλλες τρεις προσφέρονται και οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν αυτές που επιθυμούν. Κάθε ικανότητα προκαλεί διαφορετικά αποτελέσματα. Χάρη σε αυτές, μπορείτε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, να επιτεθείτε σε κάποιον αντίπαλο, ή ακόμα και να τον παγιδεύσετε.
Αντοχή Endurance aventure.png Ο αριθμός των ενεργειών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε κάθε γύρο (περιορίζεται σε δύο)
Αναμονή Recharge aventure.png Χρόνος αναμονής γύρων για να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτήν την ικανότητα
Διάρκεια Durée action aventure.png Ενεργός χρόνος επίδρασης μιας ενέργειας
Εύρος Champs aventure.png Ακτίνα δράσης μια ενέργειας

Ικανότητα Όνομα Πληροφορίες Περιγραφή
Βασικές Ικανότητες
Bouger aventure.png Κίνηση Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 1
Μπορείτε να κινηθείτε προς την κατεύθυνση της επιλογής σας.
Tirer aventure.png Επίθεση Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 1
Πυροβολείτε τον στόχο, προκαλώντας κανονική ζημιά. Μπορεί να επηρεάσει και συμμαχικές μονάδες.
Προαιρετικές Ικανότητες
Soin aventure.png Θεραπεία Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 3
Champs aventure.png 5
Θεραπεύστε τον στόχο σας κατά 5% της μέγιστης υγείας του.
Soin de zone aventure.png Θεραπεία Περιοχής Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 5
Champs aventure.png 5
Θεραπεύστε όλους τους παίκτες γύρω σας κατά 10% της υγείας που έχουν χάσει.
Tir rapide aventure.png Γρήγορη Βολή Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 3
Πυροβολήστε δύο ξεχωριστές βολές με 75% ζημιά του όπλου σας.
Inspiration aventure.png Έμπνευση Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 3
Durée action aventure.png 1
Champs aventure.png 5
Ενισχύστε την ζημιά όλων των κοντινών σας συμμαχικών παικτών κατά 20%.
Bloc de barils aventure.png Βαρέλια Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 4
Durée action aventure.png 2
Τοποθετήστε πέντε βαρέλια προς την κατεύθυνση της επιλογής σας, απορροφώντας μία βολή και μπλοκάρωντας την κίνηση.
Oeil de lynx aventure.png Μάτι Αετού Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 3
Durée action aventure.png 1
Η επόμενη βολή σας θα έχει 25% μεγαλύτερη ακρίβεια και 10% μεγαλύτερη πιθανότητα για κρίσιμο χτύπημα.
Tir du serpent aventure.png Βολή Φιδιού Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 3
Durée action aventure.png 3
Πυροβολεί μια κανονική βολή και ματώνει την υγεία του αντιπάλου σας κατά 10% για τους επόμενους τρεις γύρους.
Piéger aventure.png Παγίδευση Endurance aventure.png 1
Recharge aventure.png 5
Durée action aventure.png 1
Champs aventure.png 8
Δίνει μια πιθανότητα 50% ο αντίπαλός σας να ακινητοποιηθεί ώστε να μην μπορεί να κινηθεί για τον υπόλοιπο γύρο.

Ιδιότητες και Μπόνους


Υπάρχουν δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τις Περιπέτειες: το επίπεδο του χαρακτήρα σας και το όπλο οχυρού. Σε αντίθεση με τις μάχες οχυρών, δύο παίκτες με ίδιο επίπεδο και όπλο οχυρού, θα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, ακόμη και αν έχουν διαφορετική υγεία και ικανότητες.
Στις περιπέτειες, δεν θα ληφθούν υπόψη οι κατανεμημένες ικανότητες/δεξιότητες. Ισχύει το ίδιο και για τον εξοπλισμό που φοράτε, εκτός από τα μπόνους επίθεσης και άμυνας σε μάχη οχυρού που προσφέρουν ορισμένα αντικείμενα.

 • Το επίπεδο χαρακτήρα
  Το επίπεδο του χαρακτήρα σας καθορίζει τη βάση της υγείας σας. Κάθε παίκτης (σε οποιοδήποτε επίπεδο) ξεκινά με 1000 πόντους ζωής συν 10 μονάδες ανά επίπεδο (π.χ παίκτης 150 επιπέδου, θα έχει 1000 πόντους ζωής + 150*10).


Aide.png Σημείωση
Ένας πιο λεπτομερής τρόπος για να υπολογίσετε την υγεία σας είναι λαμβάνοντας υπόψιν και άλλα στοιχεία.
1000 βασικοί πόντοι υγείας + (10 πόντοι υγείας * το επίπεδο σας) + ιδιότητα δύναμης από το όπλο + μπόνους άμυνας μάχης οχυρού από τον εξοπλισμό που φοράτε (π.χ σαλί Maya ή αντικείμενα από το σετ παράνομου).


 • Το Όπλο
  Μόνο η ζημιά και τα χαρακτηριστικά του όπλου οχυρού βελτιώνουν τα στατιστικά σας Περιπέτειας, όχι οι (κλασικές) ικανότητες ή άλλα μπόνους.


 • Οι ιδιότητες
  Οι ιδιότητες που υπολογίζονται είναι μόνο οι έξτρα από το όπλο σας. Όσες ιδιότητες λαμβάνετε από τον εξοπλισμό σας δεν προσμετρώνται στις περιπέτειες.

Force.png Η Δύναμη καθορίζει το μπόνους υγείας σας. Αυτό το είδος υγείας επιβάλλει ποινή στις πιθανότητες σας για Στόχευση και Αποφυγή.
Mobilité.png Η Κινητικότητα καθορίζει το κύριο μπόνους της πιθανότητας σας για αποφυγή.
Habileté.png Η Επιδεξιότητα καθορίζει το κύριο μπόνους για τη ζημιά που θα προκαλέσετε.

Charisme.png Η Χαρισματικότητα καθορίζει το κύριο μπόνους της πιθανότητας σας να προκαλέσετε ένα κρίσιμο χτύπημα (critical hit).
Παράδειγμα μπόνους επίθεσης/άμυνας μάχης οχυρού


 • Μπόνους επίθεσης και άμυνας μάχης οχυρού
  Αυτά τα μπόνους βρίσκονται σε ορισμένα αντικείμενα (π.χ δείτε εικόνα). Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο το όπλο και το επίπεδο του χαρακτήρα σας λαμβάνονται υπόψη στις περιπέτειες.

Bonus επίθεσης μάχης οχυρού
Προσθέτετε ένα μπόνους για την ευκαιρία σας να προκαλέσετε ζημιά.
Bonus άμυνας μάχης οχυρού
Προσθέτετε ένα μπόνους στην υγεία σας, αλλά έχει αντίκτυπο στην ευκαιρία να ευστοχήσετε και να αποφύγετε.

 • Η απόσταση
  Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από το στόχο σας, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να τον χτυπήσετε με επιτυχία και να προκαλέσετε μικρότερη ζημιά.
 • Αναλώσιμα
  Δεκτά αναλώσιμα είναι μόνο τα αναλώσιμα που προσφέρουν μπόνους στην επίθεση και άμυνα μάχης οχυρού. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία επίδραση στις περιπέτειες.Barre de division.png

Διεξαγωγή περιπέτειας
Αρχείο:Αρχική τοποθεσία συμμορίας σας.png
Αρχική τοποθεσία συμμορίας σας
Αρχείο:Αρχική τοποθεσία αντίπαλης συμμορίας.png
Αρχική τοποθεσία αντίπαλης συμμορίας
Πριν ξεκινήσει η περιπέτεια, μια αντίστροφη μέτρηση 2 λεπτών είναι ενεργοποιημένη έτσι ώστε κάθε παίκτης να τοποθετηθεί στην θέση που επιθυμεί στην αντίστοιχη συμμορία. Οι περιοχές αυτές δεν υπερβαίνουν ακτίνα 4 επί 4. Η περιοχή σας είναι πράσινη, ενώ εκείνη της εχθρικής συμμορίας είναι απενεργοποιημένη. Είναι αδύνατο να σταθείτε έξω από την περιοχή σας πριν ξεκινήσει η περιπέτεια. Αν όλοι οι παίκτες τοποθετηθούν πριν την αντίστροφη μέτρηση, τότε ξεκινάει το παιχνίδι. Σημειώστε πως αν δεν έχετε τοποθετήσει τον χαρακτήρας σας σε κάποια θέση, τότε θα τοποθετηθεί αυτόματα με την λήξη της αντίστροφης μέτρησης και το παιχνίδι θα ξεκινήσει.


Οι περιπέτειες χωρίζονται σε γύρους, 35 στο σύνολο. Κάθε γύρος διαρκεί περίπου 25 δευτερόλεπτα και σας δίνει το χρόνο να βάλετε στη σειρά ενέργειες μέχρι και δύο ικανοτήτων. Οι δυο συμμορίες θα πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση για να κατακτήσουν τις περιοχές (τράπεζα, σαλούν και μύλος) και να κερδίσουν πόντους. Στην γραμμή που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το χρόνο που απομένει πριν τον επόμενο γύρο, τον αριθμό του τρέχοντος γύρου και τους πόντους που έχει κερδίσει η κάθε ομάδα (μπλε ή κόκκινο ανάλογα με την συμμορίας σας).

Barre points aventure.png


Σε κάθε γύρο, κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ικανότητες για κίνηση, θεραπεία, να πυροβολήσει ή να εμποδίσει τους αντιπάλους του. Ποτέ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πάνω από δυο ενέργειες ανά γύρο. Οι ενέργειες συμβολίζονται με ένα κίτρινο κύκλο (Endurance aventure.png) και καλούνται και «αντοχή». Για να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητες, πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτήν που θέλετε και στη συνέχεια κλικ σε μια περιοχή που θέλετε να μετακινηθείτε ή σε έναν παίκτη για να τον πυροβολήσετε. Κάθε ενέργεια θα μειώνει την αντοχή σας κατά μια μονάδα. Οι ικανότητες σας εμφανίζονται στο κάτω κεντρικό σημείο της οθόνης.

Boite compétences aventure.png


Οι ικανότητες που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες εμφανίζονται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας (δείτε παρακάτω). Μπορείτε να ακυρώσετε τις ενέργειες σας από αυτήν την μπάρα ή από την κεντρική γραμμή (εικόνα πάνω) εφόσον δεν έχει λήξει ο γύρος. Κάθε ομάδα έχει στροφές οι οποίες εκτελούνται από μια ικανότητα η κάθε μία, με τη σειρά που έχουν προγραμματιστεί. Για παράδειγμα, εάν ένας παίκτης από την μπλε ομάδα κινείται και στη συνέχεια πυροβολεί πριν ένας παίκτης από τη κόκκινη ομάδα χρησιμοποιήσει θεραπεία περιοχής, αυτές οι ικανότητες θα εκτελούνται με αυτή τη σειρά: κίνηση (Dalton), θεραπεία περιοχής (Cook) και βολή (Dalton). Αυτό το πρότυπο ισχύει ακόμα και αν υπάρχει ένας άνισος αριθμός ικανοτήτων που χρησιμοποιούνται από κάθε ομάδα, έτσι οι υπόλοιπες ικανότητες της ομάδας που έχει προγραμματίσει περισσότερες, θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από τη στιγμή που η άλλη ομάδα έχει ολοκληρώσει τις στροφές της.

Aide.png Σημείωση
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα 1 εως 5 για να πραγματοποιήσετε ενέργειες στην περιπέτεια. Αν δείτε πως αυτό δεν λειτουργεί, πάτε ρυθμίσεις -> συντομεύσεις πληκτρολογίου και ενεργοποιήστε την αντίστοιχη επιλογή στο κάτω μέρους του μενού. Μην ξεχάσετε να πατήσετε αποθήκευση


Compétences défilement.png


Συμμορία Dalton
Συμμορία Cook
Σε κάθε μία από τις πλευρές του παραθύρου της περιπέτειας, μπορείτε να δείτε την σύνθεση των δυο συμμοριών (μια ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 5 παίκτες). Συμμορία Cook συμβολίζεται με μπλε και η συμμορία Dalton με κόκκινο. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση σκορ και ελέγχου κτιρίων στην επάνω κεντρική μπάρα.

Τοποθετώντας το ποντίκι σας επάνω στο αβαταρ κάποιου παίκτη, μπορείτε να δείτε τους υπολειπόμενους πόντους υγείας του παίκτη, το τουφέκι του, ή αν είναι λιπόθυμος. Στην τελευταία περίπτωση θα εμφανισθεί μια νεκροκεφαλή Mort aventure.png και ο αριθμός των γύρων που απομένουν για την επαναφορά του στην περιπέτεια. Ομοίως, εάν ένας παίκτης αποσυνδεθεί, ένα εικονίδιο αδράνειας Inactivité aventure.png θα τοποθετηθεί στο ίδιο μέρος. Το ίδιο ισχύει όταν ένας παίκτης εγκαταλείπει μια περιπέτεια Abandon aventure.png, αποσυνδεθεί από το παιχνίδι, ή χάσει τη σύνδεση του στο διαδίκτυο Interruption aventure.png.Όπως και στις μάχες οχυρών, ο χάρτης χωρίζεται σε μικρά τετράγωνα που ονομάζονται πεδία, σε καθένα από τα οποία μπορεί να βρίσκεται μόνο ένας παίχτης κάθε φορά. Για να κινηθείτε, κάντε κλικ στην ικανότητα «Κίνηση» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο σημείο του χάρτη στο οποίο θέλετε να πάτε (εμφανίζονται βέλη). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κίνηση σας δεν μπορεί να υπερβεί μια σειρά από 5 τετράγωνα γύρω από το χαρακτήρα σας και είναι αδύνατο να πάει στα διακοσμητικά στοιχεία (καλύβες, δέντρα, πέτρες).

Εσωτερικά, ο x-άξονας εκτείνεται νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά και ο y-άξονας εκτείνεται από βορειοδυτικά στο νοτιοανατολικό σημείο.

Αρχείο:Βολή που θα βρει στοχο.png
Βολή που θα βρει στοχο
Όταν επιλέγετε να πυροβολήσετε έναν αντίπαλο, δυο πράγματα μπορεί να συμβούν. Να εμφανιστεί μια μπλε γραμμή-ίχνος στο πάτωμα που σημαίνει ότι η βολή θα χτυπήσει το στόχο (δείτε αριστερά) ή να εμφανιστεί μια μπλε γραμμή με κόκκινα ίχνη (δείτε δεξιά) που σημαίνει ότι ανάμεσα στον στόχο και εσάς υπάρχει κάποιο εμπόδιο, και συνεπώς η βολή δεν θα βρει στόχο. Ωστόσο, ανάλογα με τις ικανότητες που έχουν επιλεχθεί από τον αντίπαλο σας, η βολή μπορεί να πετύχει τον στόχο ακόμα κι αν υπάρχει η κόκκινη γραμμή, εφόσον όμως αυτός κινηθεί. Εσείς αποφασίζετε την στρατηγική σας.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι τα φιλικά πυρά είναι ενεργοποιημένα, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όσο αφορά την κατεύθυνση που πυροβολείτε. Μην αφήσετε κανέναν από την ομάδα σας να μπει ανάμεσα στα πυρά σας. Όταν η βολή φθάσει στο στόχο, η ζημιά εμφανίζετε πάνω από το χαρακτήρα. Μπορούν να προκληθούν τρεις τύπου ζημιάς και η καθεμία έχει διαφορετικό χρώμα:
Tir rapide icone.png 250 Η ζημιά που εμφανίζετε με κόκκινο χρώμα είναι η βασική ζημιά.
Tir aventure icone.png 250 Η ζημιά που εμφανίζετε με κίτρινο είναι η κρίσιμη (critical) ζημιά.
Tir serpent icone.png 250 Η ζημιά που εμφανίζετε με λευκό είναι η ζημιά που προκλήθηκε απο δηλητήριο.

Ένας παίκτης που έχει χάσει όλους τους πόντους ζωής του θα πρέπει να περιμένει 3 γύρους για να επανατοποθετηθεί στο παιχνίδι. Όταν εμφανιστεί ξανά, δεν έχει καμία επιλογή αλλά να ξεκινήσει από την περιοχή τοποθέτησης. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ζημιά που δέχεστε σε μια περιπέτεια δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο την υγεία που έχετε στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της αναμονής αυτής, η ομάδα σας θα βρίσκεται με το μειονέκτημα του μειον ενός παίκτη! Στο τέλος κάθε περιπέτειας, η ζωή αποκαθίσταται.

Κατάληψη περιοχών
Στόχος της κάθε ομάδας είναι να συγκεντρώσει πρώτη 35 πόντους σε λιγότερο ή ίσο αριθμό γύρων, ώστε να επιτύχει νίκη έναντι της αντίπαλης ομάδας. Η συγκέντρωση των πόντων επιτυγχάνεται με την κατάκτηση των περιοχών ΣΑΛΟΥΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ, Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ (γνωστός ως μύλος) Αυτές οι περιοχές είναι η τράπεζα, ο μύλος και το σαλούν και στην αρχή του παιχνιδιού είναι ουδέτερες. Για να κατακτήσετε ένα κτίριο, σταθείτε στο λευκό κοινόχρηστο χώρο που το περιβάλλει. Όσο περισσότερα μέλη της ομάδας σας στην περιοχή, τόσο πιο γρήγορα το κτίριο θα καταληφθεί. Μετά από μερικούς γύρους, η περιοχή θα αλλάξει χρώμα για να ταιριάζει με την ομάδα σας (μπλε ή κόκκινο). Δεν χρειάζεται να παραμείνετε στην περιοχή, θα χάσετε τον έλεγχο του κτιρίου μόνο αν ο εχθρός σας κινηθεί για να το καταλάβει με τον ίδιο τρόπο. Μια κατεκτημένη περιοχή θα επιφέρει +1 πόντο ανά γύρο.

Η τρέχουσα κατάσταση ελέγχου εμφανίζεται στην πάνω κεντρική μπάρα. Το χρώμα του φόντου του μεγάλου εξωτερικού κύκλου αντιπροσωπεύει την τρέχουσα ομάδα που κατέλαβε το κτίριο, αν υπάρχει. Αν το κτίριο είναι σε διαδικασία κατάληψης, ένας εσωτερικός κύκλος θα εμφανίζεται, που θα αντιπροσωπεύει το επίπεδο ελέγχου. Υπάρχουν δύο επίπεδα μεταξύ ουδέτερου (± 0) και καταλαμβανόμενου (± 3), ένα που αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό κύκλο (± 1) και το άλλο με ένα μεσαίου μεγέθους κύκλο (± 2). Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης στην περιοχή επηρεάζει το επίπεδο κατά ένα σημείο. Μετά την μεταβολή του σε ουδέτερο ωστόσο, το επίπεδο ελέγχου δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται υπέρ σας μέχρι τον επόμενο γύρο. Αυτό σημαίνει ότι η αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων σας με πάνω από τρία άτομα είναι πάντα αναποτελεσματική, και παίρνει πάντα τουλάχιστον δύο γύρους για να καταληφθεί ένα εχθρικό κτίριο από το μηδέν. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη 35 πόντους κυριαρχίας είναι η νικήτρια. Αν και οι δύο ομάδες φτάσουν τους πόντους αυτούς την ίδια χρονική στιγμή, ή καμία από τις δύο ομάδες δεν φτάσει τους πόντους αυτόυς μετά από 35 γύρους, ο αγώνας θα αποφασιστεί ως εξής με την παρακάτω σειρά:

 • Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κυριαρχίας κερδίζει (σε περίπτωση όμως που δεν συγκεντρώσει 35 πόντους δεν διεκδικεί θήκη με λάφυρα).
 • Η ομάδα που πέτυχε τις περισσότερες λιποθυμίες αντιπάλων κερδίζει.
 • Η ομάδα που πέτυχε την μεγαλύτερη ζημιά κερδίζει.

Barre de division.png

Σύστημα Ανταμοιβών
Αρχείο:Ανταμοιβηκθηκη.png
Ανταμοιβή πόντων βετεράνου και θήκης με λάφυρα
Στο τέλος κάθε παιχνιδιού, ανοίγει ένα παράθυρο για να σας ανταμείψει με πόντους βετεράνου (Points vétéran.png), ένα νόμισμα σχεδιασμένο για τις περιπέτειες.
Μπορείτε να κερδίσετε ένα μέγιστο των 250 πόντων βετεράνου σε κάθε περιπέτεια, αν η συμμορία σας καταφέρει να νικήσει συμπληρώνοντας 35 πόντους από την κατάκτηση περιοχών. Επιπλέον, η ηττημένη ομάδα κερδίζει και αυτοί πόντους, αλλά πρέπει να φτάσει στο πρώτο στάδιο ανταμοιβής για να πάρει 50 ή περισσότερους. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, τότε δεν παίρνουν καθόλου πόντους βετεράνου. Εάν εγκαταλείψετε την Περιπέτεια νωρίς, δεν θα υπάρχει ανταμοιβή.


Τα στάδια ανταμοιβής σηματοδοτούν διαστήματα προόδου προς την κατάσταση νίκης, όπως φτάνοντας 7, 14, 21, 28 ή 35 από 35 πόντους στη λειτουργία της κυριαρχίας.
Μπορείτε να δείτε τους διαθέσιμους πόντους βετεράνου στο κάτω μέρος του παραθύρου του SHOP (βλέπε πιο κάτω).

Points vétéran cumulés shop.png


Caisse de butin.png
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Είναι επίσης δυνατό να κερδίσετε θήκες με λάφυρα. Οι Θήκες με Λάφυρα είναι ένα νέο αντικείμενο που δημιουργήθηκε ειδικά για τις Περιπέτειες. Περιέχουν μια ποικιλία από ενισχύσεις, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο σετ αντικειμένων. Τα μέλη της κάθε ομάδας έχουν 20% πιθανότητα να λάβουν μια θήκη με λάφυρα ανά παιχνίδι εφόσον έφτασαν τους 35 πόντους. Εάν έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε μια περιπέτεια, θα εμφανιστεί στο παράθυρο σας αν έχετε κερδίσει μια θήκη και θα τοποθετηθεί αυτόματα στα αποθέματα σας. Θήκες με λάφυρα μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναντι 5000 πόντων βετεράνου στο SHOP, ή μέσω της αγοράς.


 • Αν δείτε ένα κενό πλαίσιο, όπου θα πρέπει να βρίσκεται το banner, θα πρέπει να προσθέσετε μια εξαίρεση για το domain *.the-west.gr στη λίστα επιτρεπόμενων σε πιθανό πρόγραμμα φραγής που διαθέτετε.


Αυτό το πλαίσιο περιέχει πολλά αντικείμενα που κυμαίνονται από σπάνια όπλα σε απλές ενισχύσεις και αναλώσιμα. Όταν ανοίγετε μια θήκη, θα λάβετε τυχαία ένα από τα παρακάτω αντικείμενα.


Points vétéran.png Κατάστημα Βετεράνων Points vétéran.png


Caisse d'aventures de Bill Cook.pngCaisse d'aventures de Bob Dalton.pngCaisse du hors-la-loi.pngCaisse d'armes du hors-la-loi.pngCaisse d'herbes.pngCaisse du bandit.pngPaquet de cartes.pngCaisse de butin.png


Contenu de la caisse de butin


Revolver longue portée de Haim.pngRevolver longue portée de Hamage.pngRevolver longue portée de Hodge.pngRevolver longue portée de Hank.pngFusil du hors-la-loi.pngCouteau du hors-la-loi.pngRevolver du hors-la-loi.png

Pantalon du hors-la-loi.pngBottes du hors-la-loi.pngCeinture du hors-la-loi.pngSelle du hors-la-loi.pngCheval du hors-la-loi.pngManteau du hors-la-loi.pngÉcharpe du hors-la-loi.pngChapeau du hors-la-loi.png

Booster de chance.pngBooster de produit.pngBooster d'expérience.pngBooster de dollars.png


Περιεχόμενα θήκης Bob Dalton


Chapeau de Bob Dalton.pngÉcharpe de Bob Dalton.pngManteau de Bob Dalton.pngPantalon de Bob Dalton.pngCeinture de Bob Dalton.pngChaussures de Bob Dalton.pngCheval de Bob Dalton.pngSelle de Bob Dalton.png


Περιεχόμενα θήκης περιπέτειας Bill Cook


Chapeau de Bill Cook.pngCravate de Bill Cook.pngGilet de Bill Cook.pngPantalon de Bill Cook.pngCeinture de Bill Cook.pngChaussures de Bill Cook.pngCheval de Bill Cook.pngSelle de Bill Cook.png


Περιεχόμενα θήκης παρανόμου


Pantalon du hors-la-loi.pngBottes du hors-la-loi.pngCeinture du hors-la-loi.pngSelle du hors-la-loi.pngCheval du hors-la-loi.pngManteau du hors-la-loi.pngÉcharpe du hors-la-loi.pngChapeau du hors-la-loi.png


Περιεχόμενα θήκης όπλων παρανόμου


Revolver longue portée de Haim.pngRevolver longue portée de Hamage.pngRevolver longue portée de Hodge.pngRevolver longue portée de Hank.pngFusil du hors-la-loi.pngCouteau du hors-la-loi.pngRevolver du hors-la-loi.png


Περιεχόμενα θήκης βοτάνων


Aloe.pngPiment de Cayenne.pngRacine de gingembre.pngPollen.pngCynorhodon.pngSauge.pngValériane.pngCamomille.png


Περιεχόμενα θήκης ληστή


Simple feuille de trèfle.pngDeux feuilles de trèfle.pngTrois feuilles de trèfle.pngUn petit bouquet de trèfles.pngUn gros bouquet de trèfles.pngUn petit peu de liquide rouge.pngUn peu de liquide rouge.pngLiquide rouge.pngBeaucoup de liquide rouge.pngBeaucoup de liquide rouge.png
Tout petit mojo.pngPetit mojo.pngMojo.pngGrand mojo.pngTrès grand mojo.pngUn retour d'impôt infime.pngUn petit retour d'impôt.pngRemboursement d'impôt.pngUn retour d'impôt non négligeable.pngUn retour d'impôt important.png
Chapeau du hors-la-loi.pngÉcharpe du hors-la-loi.pngManteau du hors-la-loi.pngCeinture du hors-la-loi.pngPantalon du hors-la-loi.pngBottes du hors-la-loi.png


Περιεχόμενα τράπουλας - Συλλογή


Tir du Serpent.png Tonneau.png Soigner.png Tir rapide.png Œil de lynx.png

Barre de division.png

Χαρακτήρες
Avatar aventures femme.png
Avatar aventures homme.png


Από την έκδοση [1] οι χαρακτήρες είναι πλέον άντρες και γυναίκες. Ενω οι αντρικοι χαρακτηρες παραμενουν εμφανισιακα ως εχουν στις Περιπετειες, οι γυναικειοι θα εμφανιζονται πλεον διαφορετικα.
 • Ένα νέο χαρακτηριστικό προστέθηκε με την έκδοση [2] είναι η "κατάταξη" περιπετειών. Θα είστε σε θέση να βλέπετε διάφορα στατιστικά όπως συνολικό αριθμό παιχτών που έχετε λιποθυμήσει, αριθμό ικανοτήτων που έχετε χρησιμοποιήσει, αριθμό παιχνιδιών, ποσό ζημιάς από φιλικά πυρά και αριθμό εγκαταλείψεων...!